Cintes amb espàrrecs de marge i sàlvia

Una pasta de qualitat, unes simples verdures de temporada i unes fulles de sàlvia fresca, per exemple, són els ingredients perfectes per preparar un saludable, fàcil i saborós àpat. Aquesta és una recepta ben senzilla i simple que fareu en un moment, doncs lo més sofisticat és perfumar la mantega amb les fulles de sàlvia. 

CINTES AMB ESPÀRRECS DE MARGE I SÀLVIA 

Ingredients: 300 grams de cintes, 1 manat d’espàrrecs de marge (150 grams + o – ), 50 grams de mantega, fulles de sàlvia ( 10 grams + o - ), oli, sal, pebre negre mòlt i formatge Parmesà ratllat.

Bullireu els espàrrecs de marge ja nets al vapor, tres o quatre minuts perquè ens quedi al dente. Els deixareu refredar, els tallareu, els posareu a la mateixa safata on els servireu a taula, els amanireu amb sal, pebre i unes gotes d’oli, remenareu i reservareu. Coureu en una olla amb aigua i sal les cintes, i mentre es couen, posareu la mantega i les fulles de sàlvia fresques en un cassó al foc a temperatura baixa-mitja i deixareu que la mantega bulli a poc a poc fins que es dori i absorbeixi tot l’aroma i sabor de la sàlvia.
Vessareu damunt dels espàrrecs de marge amanits que teniu a la safata les cintes i la mantega perfumada amb les fulles de sàlvia, barrejareu bé i ja podeu servir-ho. 
Jo aquesta recepta, concretament, la prefereixo sense formatge Parmesà, però sempre podeu posar un bol de formatge Parmesà ratllat al mig de la taula, doncs així cada comensal podrà triar com vol menjar-se les cintes. 

SUGGERIMENTS: Les cintes, la pasta en general, sempre al dente i millor no escorre-la del tot, ja que una mica d’aigua ens aporta suavitat i ens ajuda a que no quedi seca. Si no us agrada cuinar amb mantega podeu substituir-la per oli, però, naturalment, el gust no és el mateix.