Maduixes amb vainilla i Mascarpone

No és un postre lleuger, però és una recepta idònia per aprofitar les maduixes més madures o aquelles que tenen certes imperfeccions, i un versió actualitzada de les “maduixes amb nata”, darrerament tan devaluada. 

MADUIXES AMB VAINILLA I MASCARPONE 

Ingredients: 500 grams de maduixes, 200 grams de formatge Mascarpone, 40 (20 + 20 ) grams de sucre llustre, 2 clares, 2 cullerades de postre de pasta concentrada vainilla Bourbon i sèsam caramel·litzat o quelcom cruixent. 

Traureu els ous de la nevera i el formatge Mascarpone, doncs si estan a temperatura ambient els treballareu millor a l’hora de utilitzar-los. Rentareu les maduixes, recordeu que heu de treure les fulles després de rentar-les perquè no s’omplin d’aigua, les eixugareu, les tallareu a trossos, les xafareu amb una forquilla i les barrejareu amb la de pasta concentrada de vainilla Bourbon reservant-les a la nevera fins l’hora de muntar la copa. 
Munteu les clares a punt de neu. Per fer-ho poseu les clares a temperatura ambient amb un pessic de sal en un bol que no tingui cap reste de greix, ja que llavors no pujaran. Mentre bateu aneu-hi afegint els 20 grams de sucre llustre. 
Bateu fins que les clares hagin pujat i us quedi un merengue ben fort i consistent. Barregeu, de manera suau perquè no baixi, el merengue amb el Mascarpone que ja tindreu barrejat amb els altres 20 grams de sucre llustre i reserveu-ho a la nevera fins el moment de muntar. 

Poseu al fons de la copa les maduixes xafades, al damunt una cullerada sopera generosa de la “crema de Mascarpone” i un polsim de llavors de sèsam caramel·litzades o quelcom cruixent. Heu de calcular que us sortiran unes 6 copes com les de la fotografia. 

SUGGERIMENTS.- Utilitzeu les maduixes més madures, doncs són les més dolces i les que van millor per xafar, mai triturar. No ompliu fins dalt les copes, ja que al introduir la cullera fins al fons per agafar una mica de tot, us vessarà.