Broquetes de llenegues

Els entremesos, no vermut, jo els entenc com un sortit de viandes posades al mig de la taula i que cada comensal se serveix allò que més li ve de gust. Sempre asseguts (no és un “pica-pica”) i majoritàriament substituint el primer plat. 
Les broquetes a part de amb llenegues podeu fer-les, també, amb ceps, però si ja no és temporada de bolets, els xampinyons són una bona opció sempre que siguin de qualitat. 

BROQUETES DE LLENEGUES

Ingredients: Llenegues o qualsevol altre bolet, branques de romaní, sal, pebre i oli. 

Desfullar les branques de romaní (reservar-les) menys la part de dalt i pelar el troncs per on haureu d’enfilar les llenegues. Muntar les broquetes i posar-les en un safata que pugui anar al forn; salpebrar per ambdós costat, ruixar amb un bon raig d’oli i repartir-hi pel damunt les fulles de romaní que en tret de les branques. Abans de enfornar-les us suggereixo que tapeu amb un boci de paper sulfurat la part de les fulles de la broqueta, doncs així evitareu que es cremin. Han de coure uns 15 minuts a 180º de temperatura, més o menys, segons la mida del bolet. Si veieu que han deixat anar aigua, en excés, podeu apagar el forn i deixar-les dins del forn uns minuts més. 

També podem fer-les a la brasa, però haureu de vigilar molt de no cremar-les.

LLENEGA o MOCOSA.- Hygrophorus limacinus 
CEP.- Boletus edulis 
XAMPINYO.