Ruibarbre, poma i mores al forn

M’agrada cuinar amb productes de proximitat, però també m’agrada experimentar i provar nous sabor. Des de fa molt de temps volia cuinar amb RUIBARBRE, però no havia tingut l’oportunitat de trobar-lo, almenys, d’una manera fàcil. Crec que totes les ciutats que tenen mercat, tenen un parada d’aquelles que gairebé tenen de tot i jo n’he trobat una a Reus. 
El ruibarbre (rheum rhabarbarum) és una planta originaria d’Àsia, molt popular a Anglaterra i poc coneguda al nostre país. S’utilitzen només els troncs, de gust àcid i d’un color verd o d’un rosa violeta segons les variants. Les fulles porten gran quantitat de àcid oxàlic i no són comestibles. 

RUIBARBRE, POMA I MORES AL FORN  

Ingredients: 300 grams de mores, 500 grams de ruibarbre, 3 pomes i 140 grams de sucre. 

Mentre escalfem el forn a 180º podem rentar i preparar les fruites. Tallar les pomes primer a quarts, treure-li el cor, fer-ne làmines i posar-les en un bol on ja hi tindrem les mores (si són congelades millor descongelar-les abans) i el ruibarbre tallat a daus. Barrejar amb el sucre i omplir un motllo que pugui anar al forn, penseu que us anirà més bé si el motllo o safata és una mica alt, ja que recollirà millor el suc que deixaran anar les fruites. Enfornar un 30 minuts, més o menys, fins que vèieu que les fruites ja estan estovades. 
Servir calent o tebi en bols individuals ruixant per damunt el suc que queda al fons del motllo. Heu de calcular per unes 6 o 8 persones, segons la mida del bol on ho serviu. 

SUGGERIMENTS.- Com el ruibarbre és bastant àcid, és important cuinar-lo en recipients de materials no reactius com l’acer inoxidable, vidre o porcellana que pugui anar al forn. Mai fer-ho amb coure, alumini o ferro.