Quiche de ceba, formatge Roquefort i ametlles

Una quiche és sinònim de nata líquida, però jo la faig normalment amb llet, doncs és més lleugera i servida amb una bona amanida trobo que de tan en tan no passa res. A casa les quiches les acostumem a servir com a plat únic acompanyades amb una generosa amanida. 

QUICHE DE CEBA, FORMATGE ROQUEFORT I AMETLLES


Ingredients: 1 massa brisa de 230 grams, 2 cebes, 3 ous, 200 mil·lilitres de llet, 60 grams de formatge Roquefort, 2 cullerades soperes d’ametlles crues, sal, pebre, nou moscada i oli. 

Escalfar el forn i seguint les indicacions del fabricant coure la massa brisa, jo cobreixo el fons amb un paper i damunt i poso cigrons secs (qualsevol altra llegum serveix, podeu guardar-la i tornar-la a utilitzar) perquè la massa quedi plana i no s’infli. Passat 20 minuts trec el paper i els cigrons que cobreixen el fons i la torno a posar al forn un cinc minuts. 
Mentre es cou la massa brisa al forn hi ha temps de preparar el farcit de la quiche. En una paella amb una mica d’oli coure la ceba tallada a làmines ben fines uns 5 minuts més o menys, apagar el foc, barrejar-hi el formatge Roquefort esmicolat i posar la barreja repartida pel fons del motllo de massa brisa que ja haurem tret del forn. Vessar-hi pel damunt la barreja dels ous batuts (jo sols hi he posat un rovell) amb la llet, la sal, el pebre i la nou moscada. Per últim, i abans de posar-la a coure al forn, a 180º de temperatura, uns 35 o 45 minuts, posar-hi les ametles filetejades ben repartides pel damunt. 
Es pot servir calenta, tèbia o freda, però acabada de fer a mi, particularment, m’agrada molt més. La mida del motllo és de de 28 centímetres i podeu calcular per 6 o 8 persones com a primer plat i per 4 persones com a plat principal, en ambdós opcions sempre acompanyat amb amanida.