Dònut de patata i bacallà amb salsa salvitxada - calçotada

Aquesta recepta vaig idear-la per aprofitar la salsa que havia sobrat de la calçotada que la meva cunyada, la Carme Bou i el seu marit el Pep Soler, organitzen cada any per tota la família. Segur que amb alguna que altra salsa, tipus maionesa, també pot funcionar, us ho deixo a la vostra elecció, però la gràcia d’aquest plat és omplir el forat del “dònut” amb la salsa. 

DÒNUT DE PATATA I BACALLÀ AMB SALSA SALVITXADA  - CALÇOTADA


Ingredients: 800 grams de patates, 400 grams de bacallà, sal, pebre blanc, oli i salsa salvitxada – calçotada. 

Pelar les patates i bullir-les al vapor prop de 12 minuts. Uns 4 minuts abans de treure-les del foc posar-hi a coure els tallats de bacallà. El bacallà pot ser fresc o dessalat, com després l’esmicolarem podeu treballar amb les parts menys vistoses del bacallà i per tant més econòmiques. 
Posarem en un bol les patates per xafar-les i barrejar-les amb el bacallà esmicolat, salpebrarem, barrejarem molt bé i ja podrem muntar el plat. 
Untar amb una mica d’oli el cercle i el tub que ens serveixen de guia per fer el dònut, ja que així ens serà més fàcil treure’ls després. Omplir el forat del mig amb la salsa salvitxada – calçotada i una mica d’escarola o de qualsevol altra tipus d’hortalisses de tinguem a mà. Quantitats per quatre persones. 

SUGGERIMENTS.- Al bullir les patates al vapor no absorbeixen tan aigua i va millor per la consistència del plat a l’hora de muntar-lo.