Mousse de maduixes

Les maduixes són una temptació i a la primavera estan en el seu millor moment. Si no les tenim de collita pròpia, hi ha botigues, cada dia més, que s’esforcen per oferir-nos uns bons productes. Crec que hem de procurar treballar amb productes de proximitat, doncs el planeta i el paladar ens ho agrairà. 

MOUSSE DE MADUIXES



Ingredients: 250 grams de maduixes, 75 grams de nata muntada, 1 clara d’ou, 2 cullerades soperes de sucre i 3 grams de mantega.

Rentar i escórrer les maduixes, recordeu que s’han de treure les fulles després de rentar-les perquè no s’omplin d’aigua, eixugar-les i tallar-les a trossos. 
Posar la mantega i les maduixes en un cassó a bon ben baix i deixar-les coure fins que estiguin toves. Posar-les en un bol juntament amb el sucre, triturar-les i deixar-les refredar. 
Quan el puré estigui fred afegir-hi la nata muntada i la clara d’ou, també muntada, barrejar i posar a la nevera, ben bé unes 3 hores. S’ha de servir ben fred. Just abans de servir-ho a taula posar una rodanxa de maduixa i unes fulletes de menta. Amb aquestes quantitats en tindreu per quatre copes.