Flam de bròquil amb Parmesà

La recepta que us proposo avui és molt adient per fer-la si teniu convidats, ja que la podeu preparar abans i és un primer plat lleuger i saludable. Jo els serveixo sempre amb amanida, normalment, d’escarola i espinacs, ja que són tres verdures que tinc a l’hort, o sigui que més de temporada impossible. 

FLAM DE BRÒQUIL AMB PARMESÀ


Ingredients: 250 grams bròquil cuit, 4 ous, 40 grams de Parmesà, 1 decilitre de llet, sal, pebre i mantega. 

Bullireu el bròquil uns 5 minuts al vapor, el deixareu refredar una mica i el triturareu. Escalfar el forn a 180ª i mentrestant folrar el fons dels motllos amb un paper encerat untat amb mantega sobre el que hi espolsareu una cullerada de postre de Parmesà ratllat, fet això reservareu els motlos fins l’hora d’omplir-los. 
Poseu els ous (podeu eliminar-ne els rovells, jo sols he utilitzat dos rovells) en un bol junt amb la llet i bateu-ho bé, afegiu-hi el bròquil triturat, el Parmesà que us ha quedat, la sal, el pebre i torneu-ho a remenar molt bé. Repartiu-ho entre els motllos i poseu a coure al bany maria al forn durant uns 30 / 45 minuts, per saber si ja estan cuits punxeu-los. 
Deixeu-los refredar a temperatura ambient, i just abans de servir-los desemmotlleu-los passant-hi un ganivet pel lateral del motllo i amb molta cura poseu-los damunt d’una safata traient-ne el paper del fons. Els podeu servir damunt un llit d’aminada d’escarola i espinacs per exemple. Aquestes quantitats són per 4 o 6 motllos segons mida, els meus motllos fan 8 centímetres de diàmetre i en surten quatre. 

NOTA: Hi ha vegades que queda una línia d’ou al fons del motllo, com si el bròquil no s’hagués acabat de barrejar bé amb els altres ingredients, però a mi no em preocupa, ja que trobo que fins hi tot queda bé.