Crema catalana cremada
in POSTRES on de març 18, 2014
No es pot celebrar la diada de Sant Josep sense crema, i a casa som fidels a la tradició. Els ous que utilitzats són els que han post les nostres gallines i el color groc intens de la crema és fruit del blat de moro que elles es cruspeixen. A mi m’agrada sense cremar amb un polsim de canyella, però no tinc cap problema a fer-la cremada.
CREMA CATALANA CREMADA
Ingredients: 1 litre de llet, 6 rovells d’ou, 180grams de sucre, 50 grams de midó, 1 escorça de canyella i 1 pell de llimona.
Apartem una tassa de llet. Posem la resta en una cassola / olla al foc amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Barregem el midó i la tassa de llet que hem retirat abans amb els rovells d’ou i quan la llet que tenim al foc trenqui el bull, la barregem amb els rovells a poc a poc i la tornem a posar al foc. Quan torni a començar a bullir la retirem del foc, traiem la canyella i la pell de llimona i ja la podem posar en uns vols individuals, ja que va millor per cremar-la. amb aquestes quantitats us sortiran entre 6 o 8 racions.
Espolsarem una mica de sucre damunt de cada bol i amb la pala pastissera ben roenta el torrarem, cal vigilar de no posar-hi massa sucre, ja que llavors us us quedarà un crosta dura de sucre cremat que us endolcirà i canviarà el gust de la crema.
SUGGERIMENTS.- Us recomano que la crema no estigui massa freda, ja que perd gust i que la cremeu just abans de servir-la a taula.
This entry was posted on de març 18, 2014 at 11:21 and is filed under POSTRES. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.