Calçots al forn

No explicaré con fer el calçots, doncs mai els he fet, però ben segur que tots tenim una familiar o amic que té el valor i el coratge de organitzar una “calçotada”. Res em posa de més mal humor que veure llençar menjar i per això vull suggerir-vos una manera extraordinària d’aprofitar els calçots sobrers de qualsevol calçotada a la que aneu o organitzeu. 
La idea no és meva, jo l’ha he copiat de la Montse Fons. Ella prepara la calçotada així, i puc assegurar-vos que és la manera més còmode, neta, polida… de menjar calçots. 

CALÇOTS AL FORN


Ingredients: calçots escalivats sobrers, salsa salvitxada - calçotada o sal pebre i oli. 

Partirem de la base que lo que tenim són uns calçots ja escalivats, els netejarem, els igualarem de mida i els embolicarem amb paper de forn. 
Farem paquets amb 5 o 6 calçots, els tancarem i els lligarem amb una fulla verda de les que ens hem tret al pelar-los. Els posarem al forn uns 10 minuts (més o menys) per escalfor-los. Els servirem acompanyats amb mica de salsa salvitxada - calçotada si en tenim o bé amanits amb sal, pebre i un rajolí d’oli.