“Tortitas” de carbassó

Aquest és un estiu de carbassons, no recordo haver-ne collit tants altres anys, però si la carbassonera treballa a bon ritme jo també. Aquesta recepta també podeu fer-la fregint les “tortitas”, però és molt més sa fer-les al forn. 

“TORTITAS” DE CARBASSÓ


Ingredients: 750 grams de carbassó, 1 ceba, 2 ous, 50 grams de formatge Parmesà, 6 cullerades soperes farina, menta, julivert, sal, pebre i nou moscada. 

Ratllarem el carbassó i la ceba, els posarem en un drap de cotó i els escorrerem, penseu que és molt important escorre’ls bé per eliminar-ne el màxim d’aigua que tenen. 
Posarem en un bol el carbassó i la ceba ratllats i ben escorreguts, els ous, la farina, el formatge ratllat, la menta, el julivert, la sal, el pebre i la nou moscada i ho barrejarem (amb les mans mateix) fins que tinguem un massa consistent. Si cal podeu afegir-hi una cullerada més de farina, però vigileu que no us quedin massa farinosos, per això lo important de escorre bé les verdures ratllades. 
Folrarem una safata amb paper de forn i amb l’ajuda d’un cercle (dels que utilitzem per muntar timbals) anirem fent les “tortitas” d’uns 7 centímetres de diàmetre, calculeu un cullerada sopera generosa per cada una d’elles. Les coureu un 30 minuts al forn escalfat a 200 graus, safata a la part de baix. 
Us sortiran 24 “tortitas”. Són genials per posar-les en un bufet lliure o servir-les com entremesos, però si voleu també podeu utilitzar-les com a primer plat acompanyades d'una amanida.