Amanida d'estiu amb fruita

He de confessar-vos que lo més difícil, almenys per mi, és donar quantitats, doncs sóc de les que acostumo a treballar a ull i segons. M’explico: segons lo que tinc a l’hort, a la nevera, que veig al mercat… i tinc una debilitat m’agrada improvisar. Però per fer una amanida de fruita crec que no necessiteu cap quantitat exacta, ja que sols heu d’aplicar i posar en funcionament el sentit comú. Si treballeu amb productes de temporada i jugueu, també, amb els colors tindreu una varietat de sabors que us ajudarà a fer una excel·lent amanida. 

AMANIDA D'ESTIU AMB FRUITA
 


Ingredients: dos tipus d’enciam, ruca, fruita de temporada, menta fresca, sal, pebre, oli i suc de llimona (opcional) 

Impossible donar-vos mides exactes, no hi ha cap ingredient que sigui imprescindible, com a molt diria que -mínim tres tipus de fruita de temporada- i que millor substituir el vinagre per suc de llimona. 
Rentar els enciams i la ruca, centrifugar-ho i posar-ho en una safata on hi anirem afegint-hi les fruites tallades de formes diferents segons cada classe, per exemple: el meló a boletes, les cireres per la meitat, les nectarines a làmines fines… barrejar-ho amb les mans i justa abans d’amanir-ho posar unes fulles de menta fresca tallades petitones al damunt.