Crema de carbassó amb iogurt

Cada cuinera té la seva recepta de com fer la “crema de carbassó” i estic segura que totes són prou bones. Jo la faig de varies maneres i sempre surt bona, per exemple si no peleu el carbassons perquè són del vostre hort o d’un pagès de confiança us quedarà d’un verd molt més intens i brillant. He de dir-vos que si podeu posar-hi cuguls el seu sabor és sorprenentment bo, ja que aquest hi donen un perfum i gust a all, però suau i dolç. Una bona manera de saber que una crema té la consistència idònea és quan aguanta el guarniment sense enfonsar-se del tot, necessitem cullera per menjar-nos-la i no tenim la temptació de veure-la.

CREMA DE CARBASSÓ AMB IOGURT 



Ingredients: 4 carbassons, 3 cebes tendres, 2 cullerades soperes de cuguls cuits o d’alls tendres, iogurt, sal, pebre i oli. 

Bullir els carbassons i les cebes tendres amb aigua amb sal uns 10 minuts més o menys. Mentre bullen el carbassons i les cebes tendres passar el cuguls o alls tendres tallats molt petitons per una paella amb una mica d’oli, salpebrar-los i posar-los en un bol on hi afegirem els carbassons i les cebes tendres bullides, i ho triturarem fins obtenir un crema fina, però mai líquida sinó més aviat espesa i amb consistència. 
Servir-ho amb una cullerada de iogurt al mig, un polsim de pebre i un rajolí d’oli. Heu de calcular per unes 6 persones.