Quiche de carbassó

No sóc gens aficionada a cuinar amb nata líquida, però si vols fer una quiche no et toca més remei que utilitzar-la, i com ja he comentat en altres receptes si sabem equilibrar amb que l’acompanyem ja tenim molt de guanyat. 

QUICHE DE CARBASSÓ


Ingredients: 1 massa brisa de 230 grams, 400 grams de carbassó netes i pelats, 3 ous, 200 mil·lilitres de nata líquida o llet, sal, pebre i nou moscada.

Escalfar el forn i seguint les intruccions del fabricant coure la massa brisa, jo cobreixo el fons amb un paper i damunt hi poso cigrons secs (qualsevol altra llegum serveix, podeu guardar-la i tornar-la a utilitzar) perquè la massa quedi plana i no s'infli. Passat 20 minuts trec el paper i els cigorns que cobreixen el fons i la torno a posar al forn cins minuts.
Quan ja tinguem cuita la massa brisa, primera part, l’omplirem amb els carbassons tallats a làmines i els cobrirem amb la barreja de la nata líquida o llet, els ous batuts (podem no posar-hi els rovells), la sal, pebre i nou moscada. La tornarem a posar al forn una hora més o menys. 
La mida del motllo amb la que jo he fet la quiche és de 28 centímetres. Si la servim com a primer plat calcularem per 6 o 8 persones, com a plat principal o segon plat per 4 persones. Sempre la servirem amb amanida.