Conill amb farigola i orenga
in POLLASTRE I CONILL on de juny 27, 2013
Al jardí de casa tinc un racó amb plantes aromàtiques, però trobo que les silvestres recollides al bosc són més gustoses per això tinc per costum de sortir a caminar amb unes estisores a la butxaca de la jaqueta per collir-ne d’una o de l’altre. L’any passat com va ploure poc (ben al contrari que aquest any) no va estar gens fàcil trobar farigola, ja que era estellosa, seca i amb poca fulla, però un bon pom si que vaig poder recollir-lo. L’orenga sempre em costa més, doncs no creix amb tanta abundància com la farigola, però sempre em queda el del jardí.
CONILL AMB FARIGOLA I ORENGA
Ingredients: 1 conill, farigola, orenga, sal, pebre i oli.
Talleu el conill a trossos, netegeu-lo, renteu-lo i deixeu-lo escórrer una bona estona. Mentre s’escalfa el forn podeu anar preparant el conill: salpebreu els trossos de conill per ambdós costats, esmicoleu-hi fulles seques de farigola i orenga per sobre i poseu-los a la cocotte a la que hi haureu posat una mica d’oli. Poseu la cocotte al forn escalfat a 180º o 200º sols la part de baix, entre 45 o 60 minuts. Destapeu la cocotte els darrers 10 minuts perquè s’enrosseixi una mica.
Una cocotte és una cassola-olla amb tapa, com la tapa condensa el vapor és ideal per coccions a temperatura baixa i sense necessitat de molt de líquid o olis.
La temperatura i la durada de cocció és orientatiu, ja que dependrà del forn que tingueu, però suposo que com a guia serveix. Calculeu un conill per cinc o sis persones.
This entry was posted on de juny 27, 2013 at 15:38 and is filed under POLLASTRE I CONILL. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.