Trinxat d’estiu de carbassó i patata

En un bon any de carbassons cal espavilar-se en crear noves receptes per no menjar-los sempre igual. En aquesta recepta d’avui l’hi he posat el nom de “trinxat” per la textura que queda al barrejar tots els ingredients, però aquesta s’ha de servir freda o millor a temperatura ambient. És ideal per preparar-la al matí, deixar-la en un lloc fresc de la cuina, i al migdia sols caldrà muntar el plat.

TRINXAT D'ESTIU DE CARBASSÓ I PATATA


Ingredients: 500 grams de carbassons, 150 grams de patates, 40 grams de cuguls o alls tendres, menta, sal, pebre, oli, 1 ou dur i cansalada curada. 

En una paella amb una mica d’oli hi posarem el carbassons laminats i els cuguls o alls tendres tallats molt petitons, heu de tenir el foc una mica viu, ja que la gràcia és que perdin l’aigua ràpid, salpebrareu i anireu remenant-ho molt sovint perquè no s’enganxi, no us ha de quedar tipus bullit, just abans de tancar el foc afegiu-hi un bon grapat de menta fresca tallada petitona remeneu-ho i ja podeu afegir-hi les patates bullides (millor al vapor) barrejau-ho fins que us quedi una textura tipus els “trinxat” i ja podeu muntar els timbals. Per coronar el timbal jo hi he posat un cercle d’ou dur, sols la clara, plena de encenalls de cansalada curada passada per la paella fins que estigui ben cruixent amb una fulleta de menta, però podeu posar-hi lo que mes us agradi. 
Amb aquestes quantitats heu de calcular per quatre timbals d’un 6 o 7 centímetres de diàmetre, jo els serveixo amb amanida i com a primer plat.