Conill amb farigola i orenga

Al jardí de casa tinc un racó amb plantes aromàtiques, però trobo que les silvestres recollides al bosc són més gustoses per això tinc per costum de sortir a caminar amb unes estisores a la butxaca de la jaqueta per collir-ne d’una o de l’altre. L’any passat com va ploure poc (ben al contrari que aquest any) no va estar gens fàcil trobar farigola, ja que era estellosa, seca i amb poca fulla, però un bon pom si que vaig poder recollir-lo. L’orenga sempre em costa més, doncs no creix amb tanta abundància com la farigola, però sempre em queda el del jardí. 

CONILL AMB FARIGOLA I ORENGA


Ingredients: 1 conill, farigola, orenga, sal, pebre i oli. 

Talleu el conill a trossos, netegeu-lo, renteu-lo i deixeu-lo escórrer una bona estona. Mentre s’escalfa el forn podeu anar preparant el conill: salpebreu els trossos de conill per ambdós costats, esmicoleu-hi fulles seques de farigola i orenga per sobre i poseu-los a la cocotte a la que hi haureu posat una mica d’oli. Poseu la cocotte al forn escalfat a 180º o 200º sols la part de baix, entre 45 o 60 minuts. Destapeu la cocotte els darrers 10 minuts perquè s’enrosseixi una mica. 
Una cocotte és una cassola-olla amb tapa, com la tapa condensa el vapor és ideal per coccions a temperatura baixa i sense necessitat de molt de líquid o olis. 
La temperatura i la durada de cocció és orientatiu, ja que dependrà del forn que tingueu, però suposo que com a guia serveix. Calculeu un conill per cinc o sis persones.