Timbal de carbassó, cuguls i patata

Estic experimentant cuinar amb CUGULS i he de dir-vos que el sabor i aroma que dóna als plats m’agrada molt, però els que no tingueu la possibilitat de trobar-ne podeu substituir-los per alls tendres. 

TIMBAL DE CARBASSÓ, CUGULS I PATATA


Ingredients: 1 quilo de carbassons, 250 grams de patates, 60 grams de cuguls o alls tendres, menta, sal, pebre, oli i enciam fulles de roure.

Pelarem les patates les laminarem i les bullirem al vapor. En una paella amb una mica d’oli hi posarem el carbassons laminats i els cuguls o alls tendres tallats molt petitons, heu de tenir el foc una mica viu, ja que la gràcia és que perdin l’aigua ràpid, salpebrareu i anireu remenant-ho molt sovint perquè no s’enganxi, no us ha de quedar tipus bullit, just abans de tancar el foc afegiu-hi un bon grapat de menta fresca tallada petitona remeneu i ja està apunt per muntar el timbal. 

El timbal jo l’he muntat amb la base del carbassó, cuguls i menta i damunt hi he posat les lamines de patata bullida al vapor amb uns brins de cuguls passats per la paella amb unes gotes d’oli i unes escames de sal, però si voleu podeu fer-ho al inrevés. Per acabar el plat hi he posat unes fulles d’enciam de fulles de roure. Amb aquestes quantitats heu de calcular per quatre timbals de 8 centímetres de diàmetre.