Amanida «Niçoise» amb mostassa

Aquesta recepta és una de les moltes versions que faig inspirada en la clàssica amanida mixta coneguda arreu amb el nom de «niçoise». Ella accepta múltiples ingredients i dels imprescindibles jo en aquesta versió hi he posat: mongeta verda, ou dur, tomàquet i les negres. A tots el puristes que ben segur s’escandalitzaran els demano disculpes, però també els demano que la facin i que la provin. 
 
AMANIDA «NIÇOISE» AMB MOSTASSA 
 
Ingredients: 300 grams de mongeta verda llarga congelada, 2 tomàquets (uns 250 grams), 1 ou dur, olives negres d’Aragó, mostassa Maille: 1 cullerada de postre de Dijon Originale i 1 cullerada de postre à l’Ancienne i un bon raig d’oli d’oliva. 
 
Jo utilitzo mongeta verda llarga congelada, doncs al mercat on compro hi ha una parada que la té de molt bona qualitat i també perquè és molt més ràpida de preparar. 
Coureu la mongeta amb aigua i sal, l’escorrereu i la deixareu refredar. Posareu en el bol, on hi servireu l’amanida, l’oli i les dos cullerades de postre de les dos diferents mostasses i barrejareu. Sobre aquest barreja hi afegireu les mongeta verda llarg ja refredada, els tomàquets tallats a bocins més aviat petitons, l’ou dur tallar a octaus, les olives negres i barrejareu be, però amb cura, tastareu i ja la podeu servir. 
 
NOTA.- Aquesta amanida no necessita maceració o sigui que podeu preparar-la i servir-la, però si que és molt millor -si la feu a l’estiu- tenir els ingredients a la nevera abans de prepar-la, doncs així aquesta estarà fresqueta. Heu de calcular per 2 persones i uns 25 minuts, com a molt de preparació.