Secret ibèric amb xampinyons, pebrot i ceba

Donada la situació energètica actual he decidit provar de cuinar d’una manera molt més sostenible, però igual de saludable i bona que la que he fet fins ara. Les amanides de pasta i/o llegum fredes, entre d’altres, són una bona solució, però no per sempre. Les pautes que m’he donat bàsicament són: utilitzar el mínim d’estris, embrutar menys els fogons i coccions curts. 

SECRET IBÈRIC AMB XAMPINYONS, PEBROT I CEBA 

Ingredients: 250 o 300 grams de secret ibèric, 1 ceba vermella, 1 pebrot verd i 250 grams de xampinyons «agaricus bisporus», sal, pebre negra mòlt i oli d’oliva. 

Netejareu les verdures. Posareu un raig d’oli d’oliva a la paella i hi afegireu la ceba, salpebrareu, tapareu i la posareu a foc mig i la deixareu coure uns minuts. Mentrestant tallareu el pebrot a bastonets allargassats que afegireu a la paella, remenareu, tapareu. Mentre els deixareu coure ambdós un minuts, tallareu els xampinyons a octaus i els afegireu a la paella, remenareu, tapareu i esperareu una quatre o cinc minuts, destapareu, remenareu, tastareu per si cal rectificar i els fins que les verdures estiguin al vostre gust. No us passeu amb el temps de cocció, doncs els xampinyons han de quedar al dent, mai tipus bullits/tous. Quan ja estiguin al punt correcte de cuites, les vessareu len un safata i a la mateixa paella i coureu a foc més aviat alt (volta i volta) el secret ibèric laminat i salpebrat. Podeu substituir el secret ibèric per qualsevol altra carn o peix. NOTA.- Heu de calcular que tardareu uns 30 minuts segons la vostra habilitat i les quantitats estan calculades per dos persones.