Macarrons amb tomàquets cirerol i alfàbrega

Aquesta recepta és una de les més fàcil que faig. D’ella tinc dos versions: la d’estiu que és la que us explico avui i un altra amb gairebé el mateixos ingredients que la faig quan no fa tanta calor. La preparo a primer hora del matí, ja que necessita unes hores de maceració i a l’hora de dinar està al punt. Normalment la serveixo com a segon plat i de primer faig una crema de verdures i/o fruita freda. 
 
MACARRONS AMB TOMÀQUETS CIREROL I ALFÀBREGA 
 
Ingredients: 400 grams de macarrons, 250 grams de tomàquets cirerol, 40 grams d’alfàbrega fresca, 1 o 2 grans d’all, 8 cullerades soperes d’oli d’oliva, 4 cullerades soperes de vinagre de poma, sal, i pebre negra mòlt. 
 
Posareu una olla amb aigua i sal al foc. Quan comenci a bullir hi vessareu el macarrons i el deixareu coure fins que estiguin al dente. 
Posareu en el bol on hi servireu l’amanida, l’oli, el vinagre de poma, la sal, el pebre i el gra d’all ben picat i barrejareu. 
Sobre la barreja de l’amaniment que ja teniu al bol hi afegireu els tomàquets cirerol nets i partits per la meitat, la alfàbrega tallada ben petitona i el macarrons cuits i escorreguts, remenareu, tastareu per si cal rectificar, esperareu que es refredi i la reservareu a la nevera fins una estona abans de servir a taula. 
 
NOTA.- Heu de calcular que ha d’estar unes 2 o 3 hores en maceració. Quan reserveu l’amanida a la nevera he tenir cura de que el bol està ben recobert amb film transparent, perquè l’all no deixi gust a la nevera. Encara que sigui una amanida freda millor treure-la de la nevera una estona abans, doncs a temperatura ambient està més bona, ja que si està massa freda és més difícil trobar el gust a tots els ingredients. Heu de calcular per 4 persones (o 6 segons la gana) si el serviu com a segon. Temps de preparació uns 30 minuts com molt, és fàcil de fer i bonica de color.