Sopa de carbassa amb coco
in CREMES I SOPES on de març 10, 2017
Sempre havia bullit la carbassa per fer una sopa o crema, però aquesta vegada l’he cuit al forn i el resultat de la sopa és increïblement sorprenent. La sopa està boníssima i sembla mentida la gran diferència que hi ha entre coure-la d’una manera o altra. He de dir que els altres ingredients com el gingebre i el coco també ajuden.
SOPA DE CARBASSA AMB COCO
Ingredients: 800 grams de cabassa crua, 1 ceba (180 / 200 grams aprox.), 2 grans d’all de Belltall, 50 grams de mantega, 900 mil·lilitres de brou vegetal o de pollastre, 1 boci d’uns 2 centímetres de gingebre fresc, oli, sal, pebre i coco deshidratat.
Tallareu la carbassa per la meitat, traure les llavors, fareu unes marques amb un ganivet, la ruixareu amb sal, pebre i oli i la posareu al forn escalfat a 220º uns 35 minuts fins que quan la punxeu amb el ganivet aquest us entri amb facilitat i tingui una textura suau. Junt amb la carbassa també heu d’escalivar el dos grans d’all aixafats. Traure la carbassa del forn i la deixareu refredar fins que pugueu manipular-la sense cremar-vos.
Posareu una olla al foc amb la mantega i un rajolí d’oli a foc baix. Hi afegireu la ceba tallada, salpebrareu, tapareu i la deixareu coure, a fonc ben baix, uns 20 minuts més o menys. L’heu de remenar de tan en tan.
Mentre teniu la ceba al foc amb l’ajuda d’una cullera buideu la carbassa, reservareu la polpa i llençareu la pell.
Afegireu a l’olla on hi teniu la ceba cuita la polpa de la carbassa, els grans d’all escalivats i pellats, el gingebre ratllat i el brou, tapareu l’olla i ho deixareu al foc fins que comenci a bullir. Apagareu el foc, triturareu, tastareu per si cal rectificar i ja podeu servir-la.
Servireu la sopa en un plat fondo. Posareu un bol amb el coco deshidratat a la taula perquè cada comensal pugui servir-se al seu gust. Heu de calcular que surten unes 6 racions.
SUGGERIMENTS.- Les carbasses per fer aquesta sopa són les de pell fina amb forma de bombeta.
This entry was posted on de març 10, 2017 at 15:32 and is filed under CREMES I SOPES. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.