Espaguetis amb alls tendres i cruixent ibèric

Si a una pasta de qualitat amb unes simples verdures de temporada hi afegiu un toc cruixent de qualsevol producte ibèric, per exemple, tindreu els ingredients perfectes per preparar un saludable, fàcil i saborós àpat. Aquesta és una recepta ben senzilla i simple que fareu en un moment. 

ESPAGUETIS AMB ALLS TENDRES I CRUIXENT IBÈRIC 

Ingredients: 300 grams d’espaguetis, 1 manat d’alls tendres, 100 grams (aprox.) de cansalada o pernil ibèric, oli d’oliva, sal i pebre negra mòlt.
Opcional: formatge Parmesà ratllat. 

Netejareu els alls tendres, els tallareu ben petitons i els reservareu. Tallareu la cansalada petitona i reservareu. 
Coureu en una olla amb aigua i sal els espaguetis, i mentre es couen, passareu per la paella els alls tendres prèviament salpebrats que un cop cuits posareu a la mateixa safata on voleu servireu a taula els espaguetis. A la mateixa paella hi coureu la cansalada fins enrossir-la del tot i reservareu. 
Vessareu damunt dels alls tendres que teniu a la safata els espaguetis i el cruixent ibèric, barrejareu bé i ja podeu servir-ho. 
Jo aquesta recepta, concretament, la prefereixo sense formatge Parmesà, però sempre podeu posar un bol de formatge Parmesà ratllat al mig de la taula, doncs així cada comensal podrà triar com vol menjar-se-les.

SUGGERIMENTS: La pasta en general, sempre al dente i millor no escorre-la del tot, ja que una mica d’aigua ens aporta suavitat i ens ajuda a que no quedi seca, però en aquesta recepta en concret no us passeu, dons llavors us humitejarà el cruixent.