Confitura de cabell d’àngel

El cabell d’àngel s’obté d’un tipus de carbassa verda amb estries blanques de pell molt dura. Ja sé que actualment no és producte molt popular, però d’entre tots els tipus de carbasseres que vam plantar a l’hort l’any passat, van colar-nos un parell de carbasseres de cabell d’àngel i finalment m’he decidit a fer uns pots de confitura. 

CONFITURA DE CABELL D’ÀNGEL 

Ingredients: 1.250 grams de polpa de carbassa de cabell d’àngel, 1.500 mil·lilitres d’aigua, 800 grams de sucre, 1 llimona (pell i suc i una barra de canyella. 

Trencareu la carbassa tirant-la a terra perquè s’obri. Traureu la polpa, retirareu les granes i els fils grocs. Pesareu la polpa, la posareu la posareu en una olla, la cobrireu d’aigua i la bullireu uns 40 minuts dins que quedi transparent. 
L’escorrereu i la tirareu dins d’un bol d’aigua freda, desfilareu la polpa a mà, hi canviareu l’aigua 2 o 3 cops i la deixareu escórrer. 
Mentrestant preparareu un almívar amb 1.500 mil·lilitres d’aigua i el 800 grams de sucre, i quan comenci a fer bombolles grosses hi afegireu la polpa de la carbassa cuita i escorreguda, la barra de canyella, el suc i la pell de llimona. Ho deixareu coure uns 45 minuts. 

Heu d’empotar sempre amb calent i el cabell d’àngel us ha de quedar ben cobert amb l’almívar. Omplireu el pots fins dalt de tot procurant que no us hi quedin bombolles, abans de tapar podeu tirar-hi unes gotes de brandi o ginebra i un cop tapats es giren cap per avall per fer el buit. També els podeu esterilitzar al bany maria durant ½ hora. Són el mètodes més senzills i eficaços, perquè la melmelada i /o confitura es conservi durant molt de temps. 

SUGGERIMENTS.- Millor esperar un dies abans de començar a menjar qualsevol melmelada o confitura.