Carpaccio de patates amb cibulet

La tècnica de preparació denominada carpaccio, consisteix en tallar a làmines fines, en principi, carn, però també es pot utilitzar en qualsevol altre aliment com ara verdures, fruita o peix. 

CARPACCIO DE PATATES AMB CIBULET 

Ingredients: 400 grams de patates, sal, oli d’oliva i cibulet. 

Netegeu, talleu a làmines el màxim de fines les patates, però sense pelar-les i reserveu-les. 
Talleu a la mateixa mida del fons de la cistella de bambú de coure al vapor uns papers sulfurats, punxeu-los per fer-hi uns forats, pinteu-los amb oli, distribuïu les làmines de patates que heu reservat, poseu els papers amb les patates un damunt de l’altre, tapeu la cistella de bambú i coeu-les uns 12 o 15 minuts, no han de quedar excessivament cuites, lleugerament al dente. 
Traieu-les del foc, poseu-hi la sal i deixeu-les refreda una mica no molt. 
Distribuïu-les de forma bonica en el mateix plat (individual) que servireu a taula posant-hi pel damunt cibulet tallada petitona. Si voleu podeu ruixar-les amb una rajolí d’oli, però jo les prefereixo sense. 
La mida de la meva cistella de bambú de coure al vapor fa uns 23 centímetres de diàmetre i amb quatre papers he cuit totes les patates. Un paper per persona més o menys. 

SUGGERIMENTS.- Heu de posar les làmines de patates als papers per coure-les una al costat de l’altre, doncs si les poseu una damunt de l’altra s’enganxen i llavors no podreu muntar el plat tipus carpaccio, ja que uns quedaran… patates al vapor. 
Podeu substituir la cibulet per: ou dur esmicolat, anxoves, trufa picada petitona… doncs la patata accepta moltes coses.