Pastís de mores

Encara que setembre sigui el més per excel·lència per fer coses amb mores, per fer aquest pastís tan sols les necessiteu per decorar-lo, doncs el secret d’aquest pastís és fer-lo amb la pasta concentrada de mores “Home Chef” un magnífic i extraordinari producte fet a casa nostra. 

PASTÍS DE MORES 

Ingredients: 250 grams de farina, 250 grams de sucre, 4 ous, 1 sobre de llevat en pols, 100 mil·lilitres de llet, 50 mil·lilitres d’oli i 2 cullerades soperes de pasta concentrada de mores “Home Chef”. Opcional decoració: sucre llustre i fulles i mores fresques. 

Barrejareu el sucre i els ous fins que tingueu una crema de textura esponjosa i suau, hi afegireu els ingredients líquids i la pasta concentrada de mores, barrejareu bé i finalment hi afegireu la farina (no oblideu de tamisar-la) i el llevat i remenareu amb energia, per incorporar la farina, fins que tingueu una massa ben fina i cremosa. 
Vessareu la massa a un motllo untat amb mantega o folrat amb paper sulfurat i posareu el pastís al forn, escalfat a la temperatura de 180º, durant uns 35 /45 minuts aproximadament. Punxareu amb una broqueta i si aquesta us surt seca vol dir que ja està cuit. El deixareu refredar dins del motllo uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo, després el deixareu refredar del tot damunt d’una reixeta. 

Amb aquestes quantitats podeu utilitzar un motllo de 25 o 27 centímetres de diàmetre i heu de calcular que us sortiran unes 12 porcions. Podeu empolsar-lo amb sucre llustre i decorar amb un bouquet de mores fresques. 

SUGGERIMENTS.- Podeu substituir la pasta concentrada de mores “Home Chef” per melmelada de mores. Aquest pastís us quedarà d’un lleuger color morat. El sucre llustre és simplement decoratiu o sigui que si voleu no cal posar-lo.