Amanida de mongeta verda i olives

Aquesta és una amanida lleugera, sana, refrescant i molt adient per fer-la a l’estiu. 

AMANIDA DE MONGETA VERDA I OLIVES 

Ingredients: 1 quilo de mongeta verda, olives negres d’Aragó, ½ ceba vermella, 6 cullerades d’oli d’oliva, 2 o 3 cullerades de vinagre de sidra, i gra d’all i sal. 
Opcional: encenalls de pernil.

Rentareu, traureu el dos extrems, els nervis i tallareu a tires les mongetes. Les coureu amb abundant agua amb sal, sense tapar-les, durant uns 8 minuts com a màxim, recordeu que us han de quedar al dente. 
Les escorrereu i les posareu a refredar en un bol amb aigua freda on hi nedaran uns glaçons, doncs d’aquesta forma mantenen el seu color verd intens. Les escorrereu de nou i si no encara no les heu de servir les reservareu en un bol tapades. 
Un moment abans de servir l’amanida preparareu una vinagreta amb l’all picat, la sal, la ceba vermella tallada petitona, el vinagre i l’oli d’oliva, la tastareu per si cal rectificar-la i la vessareu damunt de les mongets verdes, barrejareu amb cura de no trencar les tires de les mongetes, hi afegireu les olives negres, barrejareu de nou i ja podeu servir la amanida. 

SUGGERIMENTS.- Després de treure les mongetes de l’aigua freda amb glaçons poder deixar-les damunt d’un drap de cotó un moment perquè absorbeixi bé l’excés d’aigua, doncs trobo que queden més gustoses, ja que no s’aigualeix la vinagreta.