Bacallà fresc amb tomàquets cirerol i xoriço

El bacallà fresc és un dels peixos que, normalment, té un bon preu dels exposat al taulell de la peixateria. És especialment adient per aquelles llars que no gaudeixen menjat peix, doncs la seva carn de textura ferma, però gust suau fa que sigui fàcilment acceptat per gairebé tothom. 

BACALLÀ FRESC AMB TOMÀQUETS CIREROL I XORIÇO 

Ingredients: 800 grams de bacallà fresc (tallats en 4 porcions), 120 grams de xoriço, 12 grans d’all de Belltall, 20 tomàquets cirerol, 1 llimona (la pell ratllada) pebre vermell de la Vera, sal, pebre negre, oli d’oliva i orenga o farigola fresca. 

Posareu el talls de peix en un safata que pugi anar al forn i els amanireu amb la sal, el pebre negre, un polsim de pebre vermell de la Vera i la meitat de la pell ratllada de la llimona. Entre els talls de bacallà hi repartireu el tomàquets cirerol, els grans d’all i les rodanxes de xoriço. Ruixareu tots els ingredients amb un raig d’oli d’oliva i ho posareu a coure al forn escalfat a 200º uns 8 o 10 minuts. 
Passat aquests minuts traureu la safata del forn i hi acabareu de posar la pell de llimona ratllada i les fulles d’orenga o farigola fresca. Tornareu a posar-la al forn uns 5 o 8 minuts més o fins que el peix estigui cuit. 
El servireu immediatament. Podeu acompanyar-lo de patates bullides, arròs blanc o d’un bon pa de pagès. 

SUGGERIMENTS.- És important que el xoriço sigui de qualitat. Podeu substituir el bacallà fresc que qualsevol altra peix blanc.