Púding de fruites

L’edició del llibre d’on vaig treure la recepta de com fer el “púding de fruites” és del 1980, però jo diria que la recepta és molt més antiga, doncs la seva autora comença dient-nos que -hem de bullir la llet- i això fa molt de temps que no ho fem, ja que la llet ja no la comprem a la lleteria sinó al supermercat, bullida i ben bullida. 

PÚDING DE FRUITES

Ingredients: ½ litres de llet, 100 grams de melindros secs, 3 ous sencers, 1 rovell, 25 grams de sucre, 100 grams de fruita confitada variada (cireres, pell de taronja, peres, meló…), 25 grams de nabius, 25 grams de panses de Corint, 2 cullerades soperes de rom Bacardí i sucre (per cremar al fons dels motllos).

Deixareu unes hores o la nit abans totes les fruites tallades petitones a macerar amb el rom. S’han de remenar de tant en tant. Les fruites no han de quedar xopes de rom, sols perfumades. Si hi ha nens a la casa podeu saltar-vos la maceració o macerar-les amb qualsevol suc de fruita, per exemple de poma. 
Escalfareu el forn a 180º, sols la part de baix, mentre prepareu uns motllos de flam cremant-hi una mica de sucre de manera que cobreixi el fons. Deixeu-los refredar abans d’omplir-los. 
Deixateu el ous i el rovell amb el sucre i, a poc a poc, aneu-hi afegint la llet freda. Desfeu el melindros, barrejant-los amb aquesta crema que heu preparat, i afegiu-hi les fruites macerades amb el rom; remeneu-ho tot ben bé, perquè quedi ben barrejat. 
Vesseu-ho als el motllos que teniu amb el sucre cremat, tenint molta cura de que les fruites quedin ben repartides. 
Coeu-los al bany maria durant uns 45 minuts, més o menys. Punxeu-los amb una agulla fina i, si aquesta surt neta vol dir que ja estan. Per desemmotllar-los heu d’esperar que estiguin freds. 
Surten 6 púdings fets amb motllos de 8 cm de diàmetre. Aquesta és una mida generosa, molt generosa diria jo, però si voleu podeu fer-los amb un motllo més petit. 

SUGGERIMENT.- L’aigua del bany maria no ha de bullir, l’heu de mantenir en aquell punt que si, però no, doncs si bull podeu cremar-los i llavors us quedaran secs. Les fruites han d’adsorbir tot el rom o sigui que al bol on les hàgiu macerat no hi ha de quedar gens de rom, per això, si us plau, no caigueu en la temptació de posar-hi més rom. 
Si manteniu la quantitat (el pes) de fruites podeu substituir-les per el tipus que més us agradin. També podeu utilitzar un motllo gran i tallar el púding a trossos a l’hora de servir-lo.