Cuscús amb verdures

Mai he entès aquesta excusa de “no tinc temps per cuinar”, doncs puc assegurar-vos que fer el cuscús que us proposo en aquesta recepta és d’allò més fàcil i ràpid. Serviu el cuscús a temperatura ambient després de reposar una estona amb les verdures. 

CUSCÚS AMB VERDURES

Ingredients: 300 o 400 grams de verdures (carbassó, api, porro, pastanaga, camagrocs…), 180 grams de cuscús, 300 mil·lilitres de brou, sal, pebre i oli d’oliva. 

Posareu en remull els camagrocs, rentareu i tallareu a làmines les verdures. Coureu amb un rajolí d’oli les verdures salpebrades en una paella tapada a foc baix fins que estigui toves, les heu d’ofegar més que sofregir i remenar-les de tan en tan. Mentre es couen les verdures preparareu el cuscús. 
Partint de la base que ja teniu un bon brou fet –podeu treballar amb brou de pollastre o vegetal, però ha de ser de qualitat-. Posareu els cuscús en un bol, el cobrireu amb el brou ben calent, tapareu amb un paper film i el deixareu reposar durant 5 minuts, fins que hagi absorbit tot el brou. Afegireu el cuscús a les verdures, barrejareu bé i ho deixareu reposar una estona el temps de parar la taula i preparar l’amanida, per exemple. 

SUGGERIMENTS.- El podeu servir amb una amanida com a plat únic, però també és excel·lent com acompanyament d’un filet de vedella a la planxa o unes bones hamburgueses. Com a plat únic heu de calcular unes 2 racions i com acompanyament en tindreu per 4 racions ben bé.