Papillota de coliflor i pèsols amb curri

Sé que la coliflor no compta de gran acceptació, però si la mirem com una flor segurament millorarà el concepte que en puguem tenir d’ella, ja que la coliflor, quan ens la mengem, no deixa de ser una flor que encara no ha madurat. 

PAPILLOTA DE COLIFLOR I PÈSOLS AMB CURRI 

Ingredients: 400 grams de coliflor net, 300 grams de pèsols, 2 escalunyes, 1 gra d’all, ¼ de litre de brou vegetal o de pollastre (+ o menys), 1 culleradeta de curri, 1 cullerada sopera d’ametlles filetejades, sal, pebre i oli d’oliva. 

Si els pèsols són congelats els heu de descongelar a temperatura ambient. Separeu la coliflor en rames petites, renteu-les i feu-les bullir 30 segons amb aigua i sal; escorreu-les i reserveu-les. Sofregireu l’all i les escalunyes uns 5 minuts en un cassó a foc baix amb un rajolí d’oli d’oliva i un polsim de sal i pebre i reservareu.

Heu de repartir tots els ingredients proporcionalment entre les quatre papillotes. Posareu el sofregit al mig del quadrat de paper sulfurat, les rames de coliflor, els pèsols i ho ruixareu amb el brou calent on hi haureu diluït el curri, tacareu i ho coure al forn escalfat a 180º durant 15 o 20 minuts, no us passeu amb el temps de cocció, ja que la gràcia és que quedin “al dente”. 
Mentre teniu les papillotes al forn enrossireu les ametlles filetejades, en una paella sense oli, que posareu damunt de les rames de coliflor i els pèsols al obrir els paquets. Quantitats per quatre persones. 

SUGGERIMENTS.-. Podeu servir-lo com a primer plat o com acompanyament d’un peix a la planxa.