Amanida amb llavors i cruixent de tomàquet

Sóc una gran entusiasta de les llavors a les amanides, doncs em diverteix trobar-les amagades entre les fulles com a petites sorpreses, però també m’agrada lo altament beneficioses que són per assolir una dieta equilibrada i saludable. 
Les llavors de gira-sol (interior de les pipes de tota la vida) són una bona font d’omega-6 i de vitamina E, la antioxidant per excel·lència. De les llavors de carbassa en destacaria que tenen triptòfan, un aminoàcid que ens ajuda a equilibrar el sistema nerviós i que són riques en zinc i magnesi –essencial perquè es fixi el calci als ossos-. 

AMANIDA AMB LLAVORS I CRUIXENT DE TOMÀQUET 

Ingredients: escarola, espinacs frescos, llavors de carbassa i de gira-sol, cruixent de tomàquet Ingredíssimo, sal, pebre, vinagre de sidra i oli d’oliva. 

Rentareu l’escarola i les fulles d’espinacs, els centrifugareu per eliminar-ne l’excés i d’aigua i reservareu Tallareu les fulles d’espinacs a lo llarg, les barrejareu amb l’escarola i abans de amanir-la hi afegireu les llavors. Quan ja la tingueu amanida, just abans de servir-la l’espolsareu amb el cruixent de tomàquet Ingredíssimo

SUGGERIMENTS.- No utilitzeu un vinagre de vi, doncs el trobo massa potent. Podeu substituir el cruixent de tomàquet per magrana.