Pennoni amb tomàquet, llavors de fonoll i orenga

No hi ha res més agraït que un plat de pasta. Fàcil de fer, ràpid i saludable. Encara que hi hagi quitxalla a casa crec que cal introduir-los a sabors nous com ara les llavors de fonoll i l’orenga entre d’altres. La pasta sempre la serveixo com a plat principal acompanya d’una amanida amb hortalisses de temporada. 

PENNONI AMB TOMÀQUET, LLAVORS DE FONOLL I ORENGA

Ingredients: 400 grams de pennoni (macarrons grans), 1 ceba, 3 o 4 grans d’alls de Belltall, 1 pot de tomàquet (800 grams) en conserva sencers, 1 fulla de llorer, 1 cullerada de postre de sucre llustre, 1 cullerada de postre de llavors de fonoll, sal, pebre, oli, fulles fresques d’orenga, 40 grams d’olives negres i formatge Parmesà ratllat. 

Posareu un rajolí d’oli en una paella a foc baix, hi afegireu la ceba i la deixareu coure uns 5 -7 minuts, fins que s’estovi, sense posar-se cruixent. Hi afegireu els alls tallats petitons i els deixareu coure un minut més. Finalment hi afegireu els tomàquets, el sucre llustre, la sal, el pebre, la fulla de llorer, les llavors de fonoll i ho deixareu un parell de minuts amb la paella destapada, mentrestant podeu anar trencat els tomàquets sencer a bocins. Tapareu la paella i ho deixareu coure uns 8-10 minuts, apagareu el foc, hi afegireu les olives negres i les fulles d’orenga fresques, remenareu, traureu la fulla de llorer i reservareu. 
Mentre es fan la salsa teniu temps de coureu en una olla amb aigua i sal els pennoni, doncs com a molt els haureu de fer 10 minuts, ja que la pasta sempre al dente. Els escorrereu i els vessareu damunt de la salsa de tomàquets, llavors de fonoll, olives negres i fulles d’orenga fresc, remenareu i ja podeu servir-los amb un rajolí d’oli d’oliva pel damunt. 

El Parmesà ratllat sempre el poso en un bol al mig de la taula, perquè cada comensal es serveixi. Quantitat per quatre persones.