Iogurt amb fruites

Acabades les festes és un bon moment per repassar que ens ha quedat al rebost i / o nevera. Crec que lo millor és preparar un pla estratègic de com utilitzar-los i penjar-lo a la porta de la nevera per no oblidar-nos d’ell. A la recepta d’avui us proposo una bona manera de gastar les fruites confitades i seques que us puguin haver quedat de les passades festes. 

IOGURT AMB FRUITES

Ingredients: 750 mil·lilitres de llet, 1 iogurt natural de 125 grams, 150 grams de fruites confitades i seques (figues, prunes, panses, nabius, dàtils, cireres, taronja…) 1 llimona i 3 cullerades d’aigua. 

Podeu fer-vos els iogurts o comprar-los. Si us decidiu a fer-los lo millor és seguir les pautes assenyalades al catàleg de la iogurtera. 
IOGURT.- Poseu un cullerada de postre d’un iogurt natural comprat a cada un dels recipients de vidre i acabeu-lo d’omplir amb llet tèbia (fresca, descremada, pasteuritzada…). Barregeu-ho bé, endolleu la iogurtera durant un mínim de 8 hores ( el consum és mínim 14w ). Passat el temps, apague-la i poseu els iogurts a la nevera tapats. 
FRUITES.- Talleu-les ben petitones i poseu-les a macerar d’un dia per l’altre amb el suc de la llimona i l’aigua, remeneu-les de tant en tant. En un pot tancat i a la nevera us aguantaran algunes dies, però no els hi deixeu una eternitat, ja que s’estovaran massa i perdran sabor. Penseu que amb aquests quantitats en tindreu per sis o set iogurts. 
Els brins de pell de llimona no són de decoració, doncs al barrejar-ho tot (fruites i iogurt) reforcen el toc cítric del suc de llimona amb que hem macerat les fruites donat-li un toc especial.