Bròquil amb botifarra i escarola

Les verdures d’hivern (cols i bròquils) solen tenir mala fama, suposo que és per l’olor que fan al bullir-les, però no totes tenen aquest problema depen del tipus. Les que cuinem a casa que són del nostre hort no molesten a ningú, puc assegurar-ho, també crec que hi ha la mala costum de bullir les verdures massa temps i potser per això impregnen la casa amb la seva peculiar olor. 
Deixeu-me que us recomani que compreu una bona botifarra casolana, ja que la diferència no tan sols serà de gust, doncs una elaboració casolana i tradicional ens assegura una major qualitat en la matèria base. Jo treballo, sempre que puc, amb material de Cal Pagès de l’Espluga de Francolí o Cal Carlí de Verdú, però cada poble té, com a mínim, un obrador de fiar. I pel obsessionats amb el colesterol… estem parlant de 20 grams de botifarra per persona o sigui que no crec que hi hagi cap problema. 

BRÒQUIL AMB BOTIFARRA I ESCAROLA


Ingredients: 1 bròquil d’uns 600 grams, 80 grams de botifarra negra casolana, 1 escarola, sal, pebre i oli. 

Posarem aigua i una mica de sal en una olla on hi bullirem durant uns 10 minuts el bròquil com a molt, l’escorrerem bé i amb l’ajuda d’un motllo muntarem el timbal i el coronarem amb una mica de botifarra negra casolana esmicolada que haurem passat per la paella (no cal posar-hi oli) i un grapat d’escarola. Hem de calcular que en surten quatre timbals.