Salsa de tomàquets secs i alls escalivats

Com ja sabeu tenim hort i un dels problemes més comuns és que fer amb els productes de temporada, ja que si la producció és bona arriba un moment que no saps que fer-ne amb ells. Els tomàquets secs són un clar exemple de com conservar els excedents. Jo n’he fet algun any, però si els he de comprar ho fai a la Casa Gispert de Barcelona, una botiga extraordinària, plena de sabors i curiositats. 

SALSA DE TOMÀQUETS SECS I ALLS ESCALIVATS

 
Ingredients: 20 grams de tomàquets secs, 15 grams d’ametlles crues, 6 grans d’all escalivats, tassa de cafè d’oli, 1 cullerada de cafè de pebre vermell de la Vera i 1 de pebre negre mòlt. 

Poseu en remull els tomàquets durant unes quatre hores, escaliveu els grans d’all a la bora del foc, o bé damunt la planxa. Poseu en un bol els tomàquets remullats, escorreguts i tallats a trossos, els grams d’all pellats, les ametlles crues picades, els dos pebres, l’oli i un polsim de sal. Tritureu-ho fins que quedin tots els ingredients ben barrejats i tasteu per si cal rectificar de sal o pebre. Quan estigui al vostre gust poseu-la en un pot de vidre i a la nevera es guardarà unes dues setmanes. Ideal per acompanyar verdures a la brasa o a la planxa. 

SUGGERIMENTS: Si voleu que la salsa us quedi molt fina heu de moldre molt fina l’ametlla.