Milfulles de codonyat i formatge fresc al romaní

Sempre feia aquest postre amb formatge “ricotta” però actualment el faig amb formatge fresc batut el Pastoret, el trobo molt més lleuger, molt menys calòric i com el fan prop de casa segueixo el pla de cuinar, sempre que puc, però sense obsessionar-me, amb productes “slow food” o de proximitat que és lo mateix.

MILFULLES DE CODONYAT I FORMATGE FRESC AL ROMANÍ


Ingredients: 200 grams de formatge fresc batut, 200 grams de codonyat cuit, 4 cullerades soperes de mel, romaní fresc i aigua. 

Farem una infusió amb el romaní fresc que deixarem refredar amb el romaní dintre. Mentrestant muntarem el plat, tallarem el codonyat a làmines molt fines d’uns (4 x 7 centímetres més o menys) i començarem a muntar les milfulles posant una làmina com a base i al damunt una mica de formatge, anirem repetint la mateixa operació fins que hàgim posat quatre làmines de codonyat. Quan tinguem totes les milfulles muntades les posarem a la nevera fins a l’hora de servir. 
Barrejarem quatre cullerades de mel soperes amb quatre cullerades soperes de la infusió de romaní (que haurem colat) ho posarem en un cassó i l’hi farem arrancar el bull. 
Traurem les milfulles de la nevera, posarem una branca de romaní fresc al damunt i ho ruixarem amb la infusió de romaní i mel tíbia. Hem de calcular que surten quatre milfulles. No accepten masses canvis d’emplaçament o sigui que millor que les preparem en plats individuals. Si per problemes d’espai a la nevera les hem de muntar en una safata, les hem de posar als plats individuals abans de ruixar-les amb la infusió.