Coca de albergínia, formatge de cabra i alfàbrega

Aquesta recepta té dues dimensions: la primera és fer-la amb les albergínies escalivades amb foc de llenya i la segona és escalivar les albergínies al forn elèctric. Si teniu possibilitats trieu la primera, doncs el toc de fum li dona un plus, però la segona també està molt bona. 
 
COCA DE ALBERGÍNIA, FORMATGE DE CABRA I ALFÀBREGA 
 
Ingredients: 1 massa finíssima de pizza de 260 grams, 1 albergínia gran escalivada ( 300 grams neta - o +), 15 grams d’alfàbrega, 1 o 2 grans d’all, 50 grams de formatge de cabra de barra sense escorça, sal, pebre i oli. 
 
La base d’aquesta coca pot ser de qualsevol tipus de massa, però com més fina millor, almenys pel meu gust. 
Escalfareu el forn a 200º i mentrestant preparareu la coca. En un bol barrejareu l’albergínia escalivada i tallada a bocins petitons; els grans d’all ben picats (no us passeu); les fulles d’alfàbrega trencades petitones; salpebrareu i ruixareu la barreja amb un raig d’oli. Cobrireu la massa amb la barreja, hi esmicolareu el formatge de cabra damunt d’ella i ja podeu posar-la al forn escalfat a 200º uns 15 minuts, més o menys, tot dependrà del tipus de massa amb el que treballeu. 
La quantitat és per quatre persones. El temps de preparació, si ja teniu les albergínies escalivades és d’uns 30 o 45 minuts, no més . M’agrada servir-la acabada de fer i acompanya d’una bona amanida. 
 
NOTA.- Jo escalivo 4 o 5 albergínies al forn juntes, per estalviar, i després les guardo a la nevera per preparar diferents plats: puré d’albergínia amb «tahin»; lasanya o qualsevol tipus de pasta....