Macarrons amb espinacs, panses i Gorgonzola

Aquesta vegada els he fet gratinats, però també podeu no gratinar-los i estan igual de boníssim. 
 
MACARRONS AMB ESPINACS, PANSES I GORGONZOLA 
Ingredients: 300 grams d’espinacs nets, 30 grams de panses de Corint, 60 grams de Gorgonzola, 150 grams de macarrons, oli d’oliva, sal, pebre negra mòlt, nou moscada, formatge tipus “Emental” i mantega. 
 
Renteu els espinacs ben nets, els centrifugareu per eliminar-ne al màxim l’agua i els deixareu damunt un drap de cotó al marbre de la cuina. Una altra opció és comprar una bossa d’espinacs crus a punt per cuinar que trobareu en qualsevol supermercat. Coure els macarrons en una olla amb aigua i sal i mentre es couen preparareu els espinacs. Posareu en una paella unes gotes d’oli d’oliva i, amb el foc més aviat fort, hi anireu posat els espinacs -els heu d’anar trencant amb les mans mateix-. Veureu que en un primer moment sembla que no els hi podreu posar tots, però ja veure com minven a marxes forçades. Abans d’afegir-hi les panses els salpebrareu, hi ratllareu la nou moscada i remenareu bé. Les panses no cal remullar-se, doncs amb l’aigua que deixen anar el espinacs ja s’hidraten. Heu de deixar-los coure uns 5 minuts com a molt. Si malgrat treballar amb un foc viu, no s’evapora tota l’aigua que deixen anar els espinacs heu de colar-los. Posareu els espinacs ben escorreguts (si heu hagut de fer-ho) a la safata on gratinareu els macarrons, repartireu damunt dels espinacs el Gorgonzola trencat a bocins i hi vessareu el macarrons cuits. Ho barrejareu tot molt bé i ja podeu posar-hi el formatge ratllat i uns bocins petitons de mantega. Els gratinareu d’acord a les pautes del vostre forn i ja podreu servir-los. Les quantitats assenyalades són per dos persones com a plat principal acompanyat d’una amanida. 
 
NOTES: Els macarrons, la pasta en general, sempre al dente i millor no escorre’ls del tot, ja que una mica d’aigua ens aporta suavitat i ens ajuda a que no quedi seca.