Quiche d’herbes aromàtiques fresques al pesto d’alfàbrega
in QUICHES on d’octubre 11, 2017
Podeu utilitzar les herbes aromàtiques que tingueu a mà, però l’alfàbrega ha de dominar sobre les altres, doncs així potenciareu la salsa de pesto.
QUICHE D’HERBES AROMÀTIQUES FRESQUES AL PESTO D’ALFÀBREGA
Ingredients: 1 massa brisa de 230 grams, 30 grams d’herbes aromàtiques fresques (alfàbrega, julivert, sajolida, menta…), 4 ous, 100 mil·lilitres de llet o crema de llet, 100 grams de formatge ratllat ( 2 o 3 tipus), sal, pebre negra mòlt i 3 cullerades de postres de salsa de pesto d’alfàbrega.
Escalfareu el forn i seguint les indicacions del fabricant coure la massa brisa, jo cobreixo el fons amb un paper i damunt hi poso cigrons secs (qualsevol altra llegum serveix, podeu guardar-la i tornar-la a utilitzar) perquè la massa quedi plana i no s’infli. Passat 20 minuts trec el paper i els cigrons que cobreixen el fondo i la torno a posar al forn un cinc minuts.
Mentre es cou la massa brisa tindreu temps de preparar el farcit de la quiche.
En un bol batreu els ous amb un polsim de sal i pebre, hi afegireu la llet o la crema de llet, el sortit de formatges (Parmesà, manxego, cabra…), barrejareu bé i finalment hi afegireu les herbes aromàtiques fresques netes i tallades ben petitones i reservareu.
Deixareu refredar la massa brisa abans de cobrir amb la salsa pesto d’alfàbrega el fondo de la quiche i vesar-hi el farcit que heu reservat. L’heu de coure a la temperatura de 180º uns 30 minuts, més o menys, heu de tenir cura de no passar-vos en el temps de cocció.
La mida del motllo és de 28 centímetres. Heu de calcular que en tindreu per unes 6 o 8 porcions si la serviu com a primer plat i unes 4 com a plat principal. En ambdós opcions sempre acompanyada d’una amanida i si és de ruca molt millor.
SUGGERIMENTS.- Serviu-la sempre acabada de fer o tèbia, però mai freda, almenys pel meu gust.
This entry was posted on d’octubre 11, 2017 at 19:16 and is filed under QUICHES. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.