Timbal de carbassa amb Gorgonzola

Sembla que definitivament, ara sí, la tardor ja s’ha instal·lat a casa nostra. He de dir que l’estava esperant, doncs ja tenia ganes de començar a experimentar noves receptes amb les carbasses de l’hort. 

TIMBAL DE CARBASSA AMB GORGONZOLA 


Ingredients: 400 grams de polpa de carbassa cuita al forn i formatge gorgonzola. 

Tallareu la carbassa per la meitat, traure les llavors, fareu unes marques amb un ganivet, la ruixareu amb sal, pebre i oli i la posareu al forn escalfat a 220º uns 35 minuts fins que quan la punxeu amb el ganivet aquest us entri amb facilitat i tingui una textura suau. Traure la carbassa del forn i la deixareu refredar fins que pugueu manipular-la sense cremar-vos. Quan la carbassa s’hagi refredat amb l’ajuda d’una cullera buideu la carbassa, reservareu la polpa i llençareu la pell. 

Xafareu la polpa de la carbassa i amb ella muntareu uns timbals que posareu en una safata que pugui anar al forn amb uns bocins de formatge Gorgonzola al damunt. Els posareu uns minuts al forn per escalfar la carbassa i que el formatge es fongui. 

Jo he posat els timbals en plats individuals, per la fotografia, però normalment els faig en una safata tots junts. Per donar-hi un toc de color podeu posar-hi uns brins qualsevol herba aromàtica que tingueu a mà quan els hàgiu tret del forn. Quantitat per dos racions.

SUGGERIMENTS.- Les carbasses per fer aquest timbal són les de pell fina amb forma de bombeta.