Salsa de tomàquet i balsàmic
in SALSES on de setembre 20, 2017
El color fosc de la salsa és perquè he utilitzat tomàquets negres per fer-la, però el sucre integral i el vinagre balsàmic també hi ajuda. Naturalment podeu fer-la amb els tipus de tomàquet que tingueu a mà o que més us agradi, doncs l'única cosa que us passarà és que el color no serà tan fosc i la salsa, trobo jo, que per un punt del seu interès.
SALSA DE TOMÀQUET I BALSÀMIC
Ingredients: 400 grams de tomàquets, 225 grams de ceba tendra, 4 cullerades soperes de sucre integral, 4 cullerades soperes de vinagre balsàmic, herbes aromàtiques fresques: orenga, sajolida, julivert, alfàbrega…, sal, pebre negra mòlt i oli d’oliva.
Rentareu les cebes, les tallareu i les posareu a coure en una paella amb un raig d’oli a foc més aviat baix; mentrestant rentareu el tomàquets, els tallareu i els afegireu a la paella, remenareu, salpebrareu i ho deixareu coure uns 10 minuts abans d’afegir-hi el sucre i el vinagre balsàmic, remenareu bé i ho deixareu coure uns 10 minuts més o menys, tastareu, rectificareu si cal i ja podeu apagar el foc.
Ho passareu pel passapurés per eliminar-ne les pells i les llavors dels tomàquets i ja podeu reservar-la fins el moment de utilitzar-la. Heu de calcular que tindreu salsa per preparar un plat de pasta per 6 o 8 persones.
SUGGERIMENTS.- Jo he fet la salsa amb uns tomàquets negres, bé més que negres entre vermells i verds, però molt foscos. Suposo que qualsevol classe de tomàquet serveix encara que llavors el color de la salsa pot variar.
This entry was posted on de setembre 20, 2017 at 15:10 and is filed under SALSES. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.