Salsa de tomàquet i balsàmic

El color fosc de la salsa és perquè he utilitzat tomàquets negres per fer-la, però el sucre integral i el vinagre balsàmic també hi ajuda. Naturalment podeu fer-la amb els tipus de tomàquet que tingueu a mà o que més us agradi, doncs l'única cosa que us passarà és que el color no serà tan fosc i la salsa, trobo jo, que per un punt del seu interès. 

SALSA DE TOMÀQUET I BALSÀMIC 

Ingredients: 400 grams de tomàquets, 225 grams de ceba tendra, 4 cullerades soperes de sucre integral, 4 cullerades soperes de vinagre balsàmic, herbes aromàtiques fresques: orenga, sajolida, julivert, alfàbrega…, sal, pebre negra mòlt i oli d’oliva. 

Rentareu les cebes, les tallareu i les posareu a coure en una paella amb un raig d’oli a foc més aviat baix; mentrestant rentareu el tomàquets, els tallareu i els afegireu a la paella, remenareu, salpebrareu i ho deixareu coure uns 10 minuts abans d’afegir-hi el sucre i el vinagre balsàmic, remenareu bé i ho deixareu coure uns 10 minuts més o menys, tastareu, rectificareu si cal i ja podeu apagar el foc. 
Ho passareu pel passapurés per eliminar-ne les pells i les llavors dels tomàquets i ja podeu reservar-la fins el moment de utilitzar-la. Heu de calcular que tindreu salsa per preparar un plat de pasta per 6 o 8 persones. 

SUGGERIMENTS.- Jo he fet la salsa amb uns tomàquets negres, bé més que negres entre vermells i verds, però molt foscos. Suposo que qualsevol classe de tomàquet serveix encara que llavors el color de la salsa pot variar.