Quiche d’espàrrecs i carbassó amb formatge blau

Podeu substituir les verdures que jo he utilitzat per unes altres, però segons quines trieu (de verdures) possiblement hàgiu de canviar el formatge blau per un altra tipus de formatge, doncs no tot lliga amb tot. 

QUICHE D’ESPÀRRECS I CARBASSÓ AMB FORMATGE BLAU 

Ingredients: 1 massa brisa de 230 grams, 320 grams de verdures (espàrrecs i carbassó), 3 ous, 150 mil·lilitres de llet, 50 grams de formatge blau, sal i pebre negra mòlt. 

Escalfareu el forn i seguint les indicacions del fabricant coure la massa brisa, jo cobreixo el fons amb un paper i damunt hi poso cigrons secs (qualsevol altra llegum serveix, podeu guardar-la i tornar-la a utilitzar) perquè la massa quedi plana i no s’infli. Passat 20 minuts trec el paper i els cigrons que cobreixen el fondo i la torno a posar al forn un cinc minuts. 
Mentre es cou la massa brisa tindreu temps de preparar el farcit de la quiche. 
Rentareu i tallareu a bocins petitons els espàrrecs i el carbassó, però podeu utilitzar qualsevol altra tipus de verdures que tingueu a mà o de temporada. Salpebrareu les verdures i les reservareu. 
En un bol batreu els ous amb un polsim de sal i pebre, hi afegireu la llet, el formatge blau esmicolat, barrejareu bé i finalment hi afegireu les verdures tallades petitones que havíeu reservat. 
Vesareu el farcit dins de la massa brisa ja cuita, damunt hi distribuireu les puntes del espàrrecs i la coure al forn escalfat a 180º entre 30 o 40 minuts. 

La mida del motllo és de 28 centímetres. Heu de calcular que en tindreu per unes 6 o 8 porcions si la serviu com a primer plat i unes 4 com a plat principal. En ambdós opcions sempre acompanyada d’una amanida i si és de ruca molt millor. 

SUGGERIMENTS.- Serviu-la sempre acabada de fer o tèbia, però mai freda, almenys pel meu gust.