Guisat de bacallà amb carxofes

La part més complicada d’aquesta recepta és netejar les carxofes, doncs el reste és molt fàcil de fer i sobretot és saludable. 

GUISAT DE BACALLÀ AMB CARXOFES 

Ingredients: 300 grams de bacallà, 4 o 6 carxofes, 3 pebre de Caiena, 3 cullerots de brou vegetal o de peix, 1 cullerada de farina, julivert, sal, pebre negra mòlt i oli d’oliva. 

Preparareu un bol ple d’aigua freda amb un bon grapat de julivert on hi anireu posant les carxofes netes i tallades perquè no s’ennegreixin. 
Posareu una cassola amb un raig d’oli d’oliva al foc, el pebre de Caiena, amb les carxofes que teníeu preparades al bol d’aigua freda, salpebrareu, tapareu i ho deixareu coure a foc baix les carxofes uns minuts abans de afegir-hi el brou vegetal i la farina, remenareu amb cura de no malmetre les carxofes, tapareu, deixareu reduir una mica el brou, tastareu per si cal rectificar i hi traureu el pebre de Caiena abans de posar-hi el talls de bacallà. Coure uns 3 o 4 minuts, segons el gruix dels talls de bacallà, per cada costat abans d’apagar el foc. 
Millor si ho deixeu reposar un 5 minuts abans de servir-ho a taula. 

Posareu les carxofes omplint el fondo del plat i damunt d’elles el tall de bacallà ruixat amb un raig d’oli d’oliva i el julivert picat ben petitó. Podeu utilitzar bacallà salat o fresc. Quantitats per 2 persones.