Galetes d’ametlla i nabius

A casa les galetes ens les mengem a l’hora del te, però aquestes estan especialment bones, també, menjades amb un gelat o unes maduixes amb vainilla. 

GALETES D’AMETLLA I NABIUS 

Ingredients: 150 grams de sucre, 100 mil·lilitres d’oli, 2 ous, 120 grams d’ametlles crues, 65 grams de nabius, 285 grams de farina, 2 cullerades (10 ml.) de llevat en pols, ½ cullerada (5 ml.) de sal, ½ cullerada (5 ml.)de nou moscada, 1 pell ratllada de llimona i 1 ou batut amb 2 cullerades soperes d’aigua. 

Preparareu tots el ingredients per no deixar-vos res i començareu per posar en un bol els ous, el sucre, l’oli i la pell de la llimona ratllada, batreu lleugerament i quan ja tingueu una textura ben cremosa, hi afegireu les ametlles i el nabius, barrejareu bé i finalment tots els altres ingredients secs (farina, llevat, sal i nou moscada) tamisats. Barrejareu fins que hàgiu incorporat bé els ingredients secs amb els humits i llavors posareu la massa sobre el marbre de la cuina enfarinat, dividireu la massa en dos part i amb cada una d’elles fareu un rotllo, tipus barra de pa, d’uns 30 centímetres que posareu a la safata del forn folrada amb un paper sulfurat i els pintareu amb l’ou batut amb les 2 cullerades soperes d’aigua. Important deixeu separació entre ambdós rotllos, doncs heu de pensar que amb el llevat pujaran una mica, i si no tenen espai suficient s’enganxaran. 
Els posareu a coure al forn escalfat a 170º uns 35 minuts. Després de treure’ls del forn els deixareu refredar durant 30 minuts sobre una reixeta. 

Passat el temps que necessiten per refredar-se, tallareu a llesques el rotllos i posareu les llesques a la safata de forn folrada amb paper sulfurat, doncs els heu de tornar a coure al forn escalfat a 170º uns 20 minuts més. Deixareu refredar les llesques / galetes damunt d’una reixeta abans de guardar-les en una caixa que tanqui hermèticament. Us sortiran uns 40 o 45 galetes. 

SUGGERIMENTS.- Amb les dos meitats de la massa no fareu un rotllo perfecte, doncs la textura no us ho permetrà, però si que podreu donar-li una forma de rotllo allargat, pla, arrodonit dels costats. Heu de pensar que la massa s’enganxa una mica a les mans o sigui cal enfarinar-se-les igual que la taula o marbre de treball.