Vichyssoise de poma

La vichyssoise és un clàssic d’estiu. Aquesta de poma és més saludable que la tradicional i també diria que més fàcil de fer. Servida fresqueta està boníssima i com podem preparar-la abans és molt i molt encertat fer-la si tenim convidats. 

VICHYSSOISE DE POMA

Ingredients: 325 grams de poma, 200 grams de patata, 175 grams de porro, 1 litre de brou vegetal o aigua, 1 cullerada sopera d’oli, 100 grams de mató, 1 cullerada petita de sucre (opcional), sal, pebre mòlt blanc i cibulet. 

El pes de totes les verdures és amb aquestes netes i tallades. Posareu a bullir el brou en un cassó i quan comenci a fer-ho hi vessareu l’oli, la poma, la patata, el porro i un pessic de sal, tapareu, coureu uns 10 minuts o fins que la patata sigui cuita, apagareu el foc i ho deixareu refredar una mica. 
Posareu les verdures amb part del brou on les heu cuit al got de la batedora, triturareu fins que quedi una crema ben fina -si la crema ho necessita hi afegireu més brou-, salpebrareu, triturareu de nou, tastareu per si cal rectificar i la deixareu refredar del tot al mateix got de la batedora abans de afegir-hi el mató. Quan hi hàgiu afegit el mató triturareu de nou perquè s’integrin tots els ingredient. 

La servireu freda en un bol amb una mica de cibulet tallada petitona pel damunt. Calculeu que us sortiran 4 racions ben complertes. 

SUGGERIMENTS.- Perquè una crema quedi ben cremosa l’heu batre com a mínim 4 minuts a la batedora, doncs com més temps ho feu més cremosa us quedarà.