Ulleres farcides de pesto i olivada

Són una molt bona opció per introduir a la quitxalla i, perquè no dir-ho, a alguns grans a nous gustos. Servides calentones desapareixen en un moment i, realment, són molt fàcils de fer. 
  
ULLERES FARCIDES DE PESTO I OLIVADA 

Ingredients: 1 massa de pasta fullada de 230 grams, 2 cullerades soperes de pesto, 2 cullerades soperes d’olivada i 1 ou lleugerament batut per pintar. 

Folrareu la safata del forn amb paper sulfurat i reservareu. Posareu damunt del taulell de la cuina lleugerament enfarinat la pasta fullada, la tallareu per la meitat, empastifareu amb la salsa pesto una meitat i amb la salsa olivada l’altra meitat. 

Enrotllareu per ambdós costat de la massa fins que aquests es trobin cara a cara al mig d'una de les parts de la pasta fullada i repetireu amb l’altra part. Heu de deixar-les que reposin uns 15 o 20 minuts a la nevera abans d’enfornar-les. 

Escalfareu el forn a 200º. Traureu el rotllos de la nevera, els pintareu lleugerament amb l’ou batut (opcional) i amb un ganivet ben esmolat els anireu tallant a rodanxes que anireu posant a la safata de forn que ja teniu folrada amb el paper sulfurat. 
Les coureu uns 20 minuts (més o menys) fins que la pasta fullada s’hagi inflat i enrossit. 

SUGGERIMENTS.- No les poseu molt juntes a la safata del forn, ja que, com molt bé sabeu, la pasta fullada s’inflarà i si estan molt juntes s’enganxaran. Altres alternatives per empastifar la pasta fullada són la sobrassada, el formatge Gorgonzola o Roquefort… Podeu comprar qualsevol pasta fullada de les ja preparades, congelada o no, i a l’hora de cuinar-la sempre és un encert seguir les indicacions i consells del fabricant.