Pastís de roses

Les úniques roses que necessitareu per fer aquest pastís són les que, si voleu, podeu posar al mig per decorar. 
Les roses amb que jo l’he decorat són les primeres que floreixen al poble. Són les del roser de Cal Ramon Carchant i encara que no són les més boniques, aquestes arribaran més tard, si que és el roser més generosos de tots els que tenim al poble, ja que la quantitat de roses que cada d’any ens regala és immensa. 

PASTÍS DE ROSES 

Ingredients: 250 grams de farina, 250 grams de sucre, 4 ous, 1 sobre de llevat en pols, 100 mil·lilitres de llet, 50 mil·lilitres d’oli i 1 cullerada sopera (aprox. 20 ml.) de pasta concentrada de rosa “Home Chef”. 
Opcional decoració: sucre llustre i roses fresques. 

Barrejareu el sucre i els ous fins que tingueu una crema de textura esponjosa i suau, hi afegireu els ingredients líquids i la pasta concentrada de rosa, barrejareu bé i finalment hi afegireu la farina i el llevat i remenareu amb energia, per incorporar la farina, fins que tingueu una massa ben fina i cremosa. 
Vessareu la massa a un motllo untat amb mantega o folrat amb paper sulfurat i posareu el pastís al forn, escalfat a la temperatura de 180º, durant uns 35 /45 minuts aproximadament. Punxareu amb una broqueta i si aquesta us surt seca vol dir que ja està cuit. El deixareu refredar dins del motllo uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo, després el deixareu refredar del tot damunt d’una reixeta. 

Amb aquestes quantitats podeu utilitzar un motllo de 25 o 27 centímetres de diàmetre i heu de calcular que us sortiran unes 10 o 12 porcions. Podeu empolsar-lo amb sucre llustre i decorar amb roses fresques. 

SUGGERIMENTS.- No confondre la pasta concentrada de rosa “Home Chef” amb l’aigua de rosa o essència de roses, doncs si utilitzeu la pasta que jo us recomano o qualsevol altra de qualitat el sabor del pastís és sorprenentment suau, subtil i agradable. Aquest pastís us quedarà d’un lleuger color rosat. No oblideu de tamisar la farina sempre abans d’afegir-la a qualsevol massa.