Sopa de carbassó i patata amb pesto d’alfàbrega

Aquesta és una excel·lent sopa per fer amb els darrers carbassons de la temporada, doncs a finals de setembre o primers d’octubre ja no bé de gust menjar coses fredes i aquesta és una sopa especialment adient per menjar-la tèbia. 

SOPA DE CARBASSÓ I PATATA AMB PESTO D’ALFÀBREGA 

Ingredients: 800 grams de carbassó net i pelat, 200 grams de patata neta i pelada i 4 cullerades soperes de salsa pesto d’alfàbrega.

Bullireu la patata i el carbassó, però recordeu que primer heu de posar a l’olla la patata i quan aquesta porti uns 10 minuts afegiu-hi el carbassó, doncs si ho poseu tot junt els carbassó es desfarà. En total no ha de bullir més de 15 minuts més o menys. 
Omplireu el got de la batedora amb les patates, els carbassons, una mica de brou de la cocció i la salsa pesto d’alfàbrega i ho batreu 3 minuts ben bons, doncs com més estona ho bateu més emulsionat us quedarà. Tastareu, rectificareu si cal, doncs potser que necessiti una mica més de líquid o de sal i ja la podeu servir. 
M’agrada servir-la tèbia en amb unes fulles d’alfàbrega fresca tallada petitona pel damunt. Quantitats per quatre persones.