Olivada - Tapenade
in SALSES on de juny 02, 2015
La “tapenade ” és una salsa d’olives que s’acostuma a menjar sobre llesques de pa torrat. Hi ha receptes que porten anxoves i tàperes o ambdós, però la millor recepta (que n’hi ha moltes) és aquella que el gust de les olives no queda amagat per cap altre sabor.
OLIVADA - TAPENADE
Ingredients: 400 grams d’olives negres sense pinyol, 2 grans d’alls de Belltall, 1 cullerada sopera de suc de llimona, oli, pebre i farigola seca (opcional)
Traureu els pinyols de les olives, les triturareu i les posareu en un bol on hi afegireu el suc de la llimona, un polsim de pebre, una mica de farigola seca (opcional), un bon raig d’oli i una part dels grans d’alls picats al morter, barrejareu molt bé i ho tastareu per equilibrar els sabors, ja que el gust de l’all no domini, per això el suggeriment de no posar-hi tots els alls picats de cop, doncs així sempre ho podem rectificar. Quan estigui al vostre gust la posareu en un pot de vidre. A la nevera es guardarà un parell de setmanes.
SUGGERIMENTS.- No la feu mai amb olives comprades sense pinyol, doncs tenen un gust estrany. Com més bones siguin les olives, millor us quedarà l’olivada.
This entry was posted on de juny 02, 2015 at 16:28 and is filed under SALSES. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.